Oppdatert informasjon om 100-årsjubileet

Rouen

Om du kommer til Rouen fredag er det son-et-lumière show på katedralen kl 22.00 -Les Vikings et  Guillame le Conquerant. Siste forestilling er 22/9.

For mange av oss har Rouen endret seg mye siden sist. For oss andre er det mye som er verdt å se.
Rive Gauche langs Seinen er blitt et parkområde, «La Prairie», som er verdt et besøk. Likeledes er det satt opp en enorm sylinder på kaiene, le Panorama XXL, med 3D-show som skal være en kunstnerisk fremstilling av Jeanne d’Arc. Le Donjon, eller la Tour Jeanne d’Arc er åpen. Der drives det med såkalte «escape games», en populær aktivitet for de som liker å historie og spill. Historia, i katedralen, er en VR-utstilling om Jeanne d’Arc og hennes rettsak.

Om du har tenkt deg på La Couronne, har de de to menyer, til 35 og 55€, vinen er fin og kostbar og i hele flasker. Spesialiteten er canard au sang (noe tillegg), og ostebordet sensasjonelt. Med aperitiff må man regne med ca. 80-100 €, men å kunne spise i gemakker fra 1345 er helt spesielt.

Deler av næringslivet gir oss også en gest: ved å tilkjennegi at du er her er i forbindelse med «operation Corneille» skal det være mulig å få 10% rabatt på mange av hotell (vi har ingen oversikt over hvilke), og en Kir Normand som velkomstdrink ved restaurantene.

Festmiddag lørdag 22.09.18

Programmet starter kl. 17:00 med omvisning på Lycéet, så fotografier før middag kl. 19:00 på le self, den nye restauranten på Lycée Corneille. Alle må ha med pass og invitasjon. Antrekk: Pent (dress/slips).  Vi blir 390 til bords, det er altså helt fullt.

Dagens elever vil måtte forlate middagen kl 23:00, de øvrige fortsette til kl 00:30. Lycée Corneille vil bli representert ved le Proviseur H. Lebarque og flere lærere. Mme la Prefette og M. Le Maire er invitert, det er også den franske Ambassadør i Oslo, og norske ambassadør i Paris, samt en håndfull andre notabiliteter fra franske administrative sjikt.

Bordplassering er fordelt etter kull. Vi vil sette opp kart med plassering og forhåpentligvis også bordkort. Styret og franske gjester vil sitte for seg. Det er gjort oppmerksom på at dette først og fremst er en norsk aften, men det blir taler både på norsk og fransk. Nils Lindgren vil presentere sin bok om seksjonene, Siw-Heidi Thomas vil holde hovedtalen, og Trond Dolva vil fortelle fra de forgagne tider. Øvrige er velkomne til å fortelle fra sitt opphold i Frankrike, eller relaterte emner. Taler bør være korte, ca. to minutter. Tore Bach-Gansmo er toastmaster, taletrengte må skrive seg på gjennom ham.

Middagen leveres av cateringselskapet «La Terrine».

Nils Lindgrens bok er gave til alle som deltar på middagen. Det vil bli anledning til å kjøpe en utvidet fransk versjon (15€), og pins, både med Les Anciens, Ganger-Rolv og spesiallagde minnepins for 100 års-jubileet.

Søndag 23.09.18

Programmet for dagen er en frivillig guidet tur i Rouen. Oppmøte er ved Office de Tourisme, Place de la Cathédrale kl. 10:30. Turen varer i 90 minutter, Det er satt opp 3 fransktalende og tre engelsktalende guider. Det vil bli delt ut en trykket guide til alle. Tur og bok er en gave fra la métropole.

 

Offisielt program – mandag 24.09.18

For å unngå kø og problemer med sikkerhetsvakter er vi invitert til frokost kl. 09:15, ankomst 08:45-09:15. Ved ankomst le self vil det vil bli utdelt klistremerker til jakkeslag, som er påkrevet for resten av dagen.

Det er ikke anledning til å ha med koffert/større vesker for dem som reiser rett hjem direkte etter seremonien.

Programmet starter med frokost, med innslag fra Lyon (scenettes) og film fra Bayeux kl.  09:30-10:30.  Vi skal så gå gjennom utstillingen og ned til La cour d’honneur for selve seremonien. Lycée Corneille vil fungere som normalt, men alle dører mellom øvre og nedre del vil bli blokkert, og kun en inngang åpnes når vi går fra frokost/underholdning til hovedseremonien.

Parallelt med dette blir det vernissage av utstillingen (kl. 11:45), med presse, minister for forskning og høyere utdanning Iselin Nybø og franske utdanningsminister (Jean-Michel Blanquer). Det er ikke plass for oss til å overvære vernissage.

Selve seremonien starter når dronningen kommer kl. 12:15. Det blir 5 taler (proviseur, le Maire, en norsk elev, Iselin Nybø, og Blanquer). Dronningen vil avduke en gave fra Norge til Lycée Corneille (en statue av Didrichsen). Den nylig inngåtte avtalen mellom landene om forsking og utdannelse signeres. Etter dette blir det et 15 minutters møte med noen få utvalgte elever og dronningen. Senere skal dronningen signere livre d’or i Salle des Actes før avgang til rådhuset. Alle norske med klistremerke fra frokosten er inviterte til å bli med ned til rådhuset for coctail dejeunatoire.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: